skip to Main Content

24. ja 25. juunil läksid Tallinna I Adventkoguduse rajaleidjad koos mõne juhendaja ja lapsevanemaga Nõvale, kahepäevasesse laagrisse. Laagri oli korraldanud Allan Randlepp koos Ruth ja Veljo Lobjakaga. Laagri edukale kordaminekule aitasid kaasa ka Juhan Tombu, Margit Peetson ja Kaja Võlma, kes rajaleidjatega kaasa tulid.

Reede, 24. juuni algas külaskäiguga Nõva Looduskeskusesse. Seal rääkis giid, kuidas metsas käituda ja millised tagajärjed on metsatulekahjul. Lisaks sellele tutvustas ta Eesti suurimat meteoriidikraatrit – Neugrundi kraatrit. Järgmisena sõideti ühele Riigimetsakeskuse laagriplatsile, kus pandi laager üles. Pärast lõunasööki käisid rajaleidjad matkamas.

Õhtu poole õpiti telke õigesti püstitama ning soovijad said lähedalasuvas meres ujumas käia. Veidi aega enne päikeseloojangut ja hingamispäeva algust rääkis Veljo Lobjakas rajaleidjatele pisut pühast õhtusöömaajast ja Jeesuse eeskujust meile. Kõne teema oli tingitud sellest, et järgmisel päeval, hingamispäeval pidi kirikus toimuma osasaamisteenistus. Enne magamaminekut korraldati osalejatele veel lühike viktoriin, mille eesmärgiks oli kontrollida teadmisi orienteerumisest, matkareeglitest ja Piiblist.

Laupäev algas metsas orienteerumisega. Selle käigus õpiti nii läbitud rada märkima kui ka mööda märke õiget teed leidma. Orienteerumine võttis aega lõunani.

Pärastlõunal saabusid laagripaika Tallinna I Adventkoguduse pastor Toivo Kaasik ja Haapsalu Adventkoguduse pastor Jaanus-Janari Kogermann. Nad rääkisid rajaleidjatele nii püha õhtusöömaaja kui sellele eelneva alandusteenistuse traditsioonidest ja sügavamast mõttest. Pärast seda toimus osasaamisteenistus vabas looduses. Põhjuseks oli see, et koguduseliikmetest rajaleidjad ja kaasa tulnud täiskasvanud sellel kvartalil püha õhtusöömaaja teenistusest ilma ei jääks. Osa võisid võtta kõik soovijad.

Hiljem jagati kõigile viktoriinist osavõtjatele väikesed auhinnad. Pärast laagri lõpetamist asusid rajaleidjad koduteele. Lühike vahepeatus tehti veel Nõva Päästekomandos, kus Jaanus-Janari Kogermann rääkis koos valves oleva töötajaga päästeteenistusest. Eriti lõbus oli võistlus, mille käigus said rajaleidjad teada, kui kiiresti suudavad nad selga panna tuletõrjuja varustuse ning kui hästi tuleb neil välja voolikute lahti- ja kokkurullimine.

Aitäh kõigile korraldajatele ja osalejatele!

Back To Top