skip to Main Content

29. jaanuaril ordineeriti Tallinna I Adventkoguduses diakoniks Viljar Saar. Talituse viis läbi Aarne Kriisk, kes pani Viljarile südamele, et diakoniks olemine on suur au, aga ka suur vastutus. Diakon on Jumala tööriist ning ta peab kuuletuma Jumalale ja hoidma oma astja pühitsetud. Piiblitekstiks luges Aarne Kriisk salme 1. Timoteose 3. peatükist.

Oma tänusõnades ütles Viljar, et kui ta kuulis enda diakoniks valimisest, tahtis ta alguses saada Jumalalt kinnitust, kuna arvas, et ta ei ole selle ameti vääriline. Kodus võttis ta Piibli lahti sealt, kuhu oli oma lugemisjärjega jõudnud ja esimene peatükk, mis talle silma jäi, oli Jeesuse tähendamissõna viinamäe omanikust, kes endale töölisi kutsub. Sellest sai ta kinnitust ning mõistis, et olukorra taga on tõesti Jumal.

Kogudusel paljus Viljar enda eest palvetada, et ta suudaks oma ametit vääriliselt pidada ning et Jumal annaks talle selleks piisavalt tarkust.

 

Ly Kaasik

Intervjuud Viljar Saarega saate vaadata veebruarikuu Infolehest.

Back To Top