skip to Main Content

priitMina, Andres Ploompuu ja Ilja Mirošnitšenko käisime 10.–21. oktoobrini Londonis projekti „Missioon linnadesse“ (Mission to the cities) raames. Räägin lähemalt, mida see tähendab.

Kuna inimesed koonduvad aina rohkem ja rohkem linnadesse, siis 2012. aastal otsustati New Yorgis teha esimene „Misjon linnadesse“ projekt. Aastal 2013 toodi see edasi ka Londonisse ning siis otsustati, et iga unioon valib välja ühe riigi pealinna, kus seda üritust korraldada. Nagu me teame, valis Balti unioon 2014. aasta linnaks Tallinna. Käisime kolmekesi Londonis konverentsil, kus tutvustati ja räägiti lähemalt sellest üritusest. Nagu me teada saime, ei ole see ainult 2014. aasta projekt, vaid see läheb edasi ka 2015., 2016.,… 2020. aastal jne. Meile näidati, mida projekt endast kujutab ja kuidas see peaks toimima ning töötama.

Ma ei ole varem saanud nii palju julgustust ja kinnitust selle kohta, et mõelda suurelt, laialt ja liikuda oma ideede ja unistuste poole, mida Jumal meile mõtteisse paneb kui selle 10 päeva jooksul. Nende päevade kogemused olid nii meeliülendavad ja vägevad, et selleks ei jätku sõnu või mina ei tea selliseid sõnu, millega kiita Jumalat. Vägev või väga-väga hea jääb liiga tavaliseks, see ei haara seda tähendust. Oli tunne, nagu iga päev oleks olnud hingamispäev, mil tunned, et Jumal on sulle väga lähedal ning mõnus on olla ja tegutseda ning unistada. Seal olles tundsin veel, kui avatud ja rõõmsad võivad inimesed olla. Kui sa vajad kedagi, kellega rääkida, kellelt nõu küsida, siis aidatakse rõõmuga.

Proovin teile edasi anda mõtteid ühest meeldejäävamast üritusest. Sain osa kristliku mängu „Kangelased“ (Heroes) esmaesitlusest. Seda saab mängida hetkel iPhone’i või iPadiga, varsti jõuab see ka androididele. Et mängida, peab tundma piiblitegelasi. Osavõtja valib endale 11 tegelase hulgast vähemalt 7 , kelle kohta ta peab 60 sekundi jooksul küsimustele vastama. Mängijal on ka erinevad õlekõrred, mida saab kasutada, kui ei oska küsimustele vastata. Miks just see mäng mõeldi? Et lahendada probleemi, kuidas saada noori paremini Piiblit õppima. Seoses selle mängu loomisega pani mind imestama, kui võimas vägi on tiimitööl ning kui grupp inimesi palvetab ja otsib Jumala tahet, siis sealt kasvab nii imelisi ideid. Ja kuidas inimesed siis edasi liiguvad, nad usuvad sellesse, mida nad teevad ja kui tuleb takistusi, siis nad palvetavad eriliselt koos Jumala poole ja lahendusi, mis pärast seda tulevad, ei saa kirja teel edasi anda. Sain osa veel sellistest programmidest nagu Hingamispäeva sohva (Sabbath Sofa), Lillede festival (Flower Festival), Värskenda (Refresh), Aitäh (Thank You), ja paljust muust.

Imeline on veel mõelda ühele kogemusele. Minu inglise keele oskus annab veel natuke soovida. Andres, kes vahel mulle tõlkis, pidi minema hotellituppa. Jõudis kätte järgmise terviseseminari aeg ning ma tundsin, et see on oluline teema. Kui olen inimestega rääkinud ning meediat ja uudiseid vaadanud, olen aru saanud, et aina rohkemad tunnevad nad huvi oma tervise ja terviseprobleemide ennetamise vastu. Seda loengut viis läbi üks arst, kellel oli tugev aktsent, millest ma ei saanud hästi aru. Ma palvetasin Jumala poole, et Ta aitaks mul mõista seda, mida räägitakse, või saadaks Andrese kähku tagasi, ma ei saanud talle kuidagi helistada ega sõnumit edasi anda. Aga siis tuli Ilja, kes istus tavaliselt meist eemal, ta istus mu kõrvale ja tõlkiski selle doktori ettekannet.

Londonis olles mõistsin, kui palju on võimalik ära teha, kui inimesed kasutavad oma talente. Julgustuseks tahan öelda, et olge julged ja kuulake Jumalat, kui Ta tahab teile midagi öelda või tahab, et teie midagi edasi ütleksite. Kui sul on talente, siis kasuta neid. Uurige, mis on teie talent, ja kasutage seda. Jumal on igale inimesele mõelnud plaani tema eluteeks ning anded, mida sellel rännakul kasutada. Sinu töö oleks see vastu võtta ja uskuda Jumala abisse ja toetusse ning…  ning mõtle, kui Ta on sulle valmis pannud talendid ja anded, aga sa ei taha neid vastu võtta, siis küsi endalt, mis tunne oleks Jumalal. Kas Ta oleks rõõmus? Kas Ta oleks ükskõikne? Kas Ta oleks kurb?

Kirjutan selle üleskutse seetõttu, et tundsin isiklikult, kuidas sain Londonis Jumala töö heaks aega ohverdades õnnistusi 10kordselt tagasi.

Olge julged ja rõõmsad ning palju Jumala hoidmist ja juhtimist.

“Misjon linnadesse” Tallinn 2014 projektijuht Andres Ploompuu kirjutab projektist ka detsembri Meie Ajas.

Back To Top