skip to Main Content

Hingamispäeva hommikul, 18. juunil, oli Tallinna I Adventkoguduses tavapärasest pisut erinev koosolek. Seekordse jumalateenistuse korraldasid koguduse lapsed ja noored, kes kuulusid rajaleidjate hulka.

Kõigepealt näitasid rajaleidjad, mida nad on aasta jooksul õppinud. Räägiti Piiblist ja loeti ette piiblisalme, vesteldi tervisliku toitumise teemadel ning selgitati, mida teha, kui oled eksinud. Tuli välja, et eelmise aasta kevadest alates oli kogunenud päris palju uusi teadmisi nii Piibli, tervishoiu kui matkatarkuste vallas. Lõpuks jagati rajaleidjatele paraadlindid. Nendel olevad märgid näitasid, mida igaüks on sellel õppeaastal saavutanud. Rajaleidjad ütlesid oma moto, tõotuse ja eesmärgi ning laulsid enda hümni.

Järgmisena rääkis pastor Toivo Kaasik pisut rajaleidjate ajaloost ja tähtsusest. Organisatsioon ise on peaaegu sada aastat vana ning sellel on olnud adventkiriku ajaloos suur tähtsus. Kuna tegevus on suunatud peamiselt noortele, aitab see tugevdada laste ja noorte suhet Jumalaga ning tuleb neile hilisemas kristlikus elus kasuks.

Koosolek lõppes näidendiga kümnest neitsist. Selle põhiliseks mõtteks oli, et me kõik peaksime pidevalt olema valmis Jeesuse tulekuks, kuna Ta saabub pea.

Back To Top