skip to Main Content

2. aprillil, laupäeval pärast õhtust koosolekut toimus Tallinna adventkiriku keldrisaalis naisteõhtu. Teemaks oli aeg ja selle kasutamine.

Üks ürituse korraldajaid oli Janne Kütimaa, kes rääkis sellest, kuidas säästa aega. Kuna naine, eriti ema käib tihti tööl ning hoiab lisaks sellele veel kodu korras, teeb süüa ja tegeleb lastega, tuleb tal sageli ajast puudu. Seetõttu on oluline õppida oma aega planeerima ja efektiivsemalt kasutama.

Selleks, et teada saada, mille peale meie aeg kulub, jagati meid kõiki väikestesse gruppidesse, kus pidime kirja panema, mis kõige rohkem kellegi aega võtab. Lisaks kodutöödele, laste eest hoolitsemisele ja töölkäimisele tehti veel käsitööd, käidi trennis, õpiti või tegeleti mõne põneva hobiga.

Järgmiseks tuli igal grupil kirja panna, kuidas oma aega säästa. Usun, et igaüks sai palju huvitavaid ja häid mõtteid, mida ka oma elus rakendada. Näiteks soovitati kooliõpilastel teha kodused tööd ära juba vahetundides, koostada poeskäimiseks nimekiri ning osta kogu nädala toit ära ühe korraga või kanda igapäevaselt mittekortsuvaid riideid, et vähendada triikimisele kuluvat aega. Väga palju aitab ka päevaplaan. Kõik olid ühel nõul selles, et tähtsad asjad tuleb elus panna esikohale ning kavandada kõik ülejäänu neist lähtuvalt, leides kõige muu keskel piisavalt aega puhkuseks.

Tähelepanu pöörati ka sellele, kuidas igapäevaste toimetuste keskel võtta aega Jumala jaoks. Heaks näiteks on kristlike saadete või muusika kuulamine koristades või mõnda muud aeganõudvat ja mitte eriti huvitavat kodutööd tehes. Välja toodi veel regulaarne Piibli lugemine ning palvetamine.

Vahepeal jagati kõigile kätte kaardikesed, millele tuli kirjutada üks hea soov. Hiljem segati kaardid ära ning igaüks tõmbas loosiga endale ühe soovi.

Õhtu teises pooles õpetas Õnne Jallai, kuidas teha looduslikest koostisosadest raviva toimega huulevõiet. Esialgu tundus see pisut keeruline, aga õhtu lõppedes oli kõigil soovijatel isetehtud huulepulk valmis.

Osavõtjatele meeldis üritus väga ning mitmed neist soovisid, et selliseid koosviibimisi toimuks ka edaspidi. Hetkel kindlat kuupäeva paika pandud ei ole, aga tulevikus on plaan hakata naisteõhtut korraldama igal kuul.

 

Ly Kaasik

Back To Top